Sikerült bezáratnom a józsefvárosi méreggyárat!

Bezár a méreggyár! Sikerült kiharcolni. Budapest, a 8. kerület, azon belül is a józsefvárosi Tisztviselőtelep lakói és a Heim Pál Gyermekkórház kis betegei végre biztonságban lesznek! Néha-néha ellenzéki képviselőként is lehet sikert elérni. Ha az ember nem hagyja annyiban!

Kirobbantottam a botrányt, nyilvánosságra hoztam hogy már korábban is súlyos, rákkeltő szennyezéseket okozott a Metal-Art üzem, adatokat igényeltem, újra meg újra, mintát vettem és akkreditált méréseket is végeztettem. Sajtótájékoztatót tartottam. Felhívtam a figyelmet arra, hogy egyes mérgező, rákkeltő anyagok 12 ezerszeres (!) dózisban kerültek a csatornába. A legolvasottabb portálokig, napilapokig és legnézettebb tv-csatornákig jutottam el a hírrel. Feljelentést tettem. A kerületi redőrkapitányt is kérdeztem erről a testületi ülésen. Nem hagytam, hogy megfélemlítsenek (Kocsis Máté rémhírkeltéssel vádolt, rámuszította a Fideszes revolver-sajtót).

A miniszter is beismerte. Interpelláltam, kérdéseket szegeztem a polgármesternek. ÚjraÚjra. És újra. És újra. Határozati javaslatot nyújtottam be, ezzel cselekvésre kényszerítettem az önkormányzatot. Az időközi választási kampányban Győri Péterrel közös sajtótájékoztatót is tartottunk. Elértem, hogy igazságügyi szakértőt rendeljen ki az önkormányzat; reklamáltam, amiért nem végzi a dolgát. Figyelmeztettem a többszörösen törvényt sértő Jegyzőt, hogy ez az ő felelőssége is...!

Megmondtam, hogy be kell zárni. És végre be is zárták! Jobb későn, mint soha.

Erőss Gábor

 

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és túra/szabadtéri