Füstölő Budapest

Nap mint nap olvasni füstölő, kigyulladó, kiégő BKV-buszokról, de más, amikor a gyerekeddel utazol rajta a fogorvostól jövet -- és úgy kezd füstölni.

A sofőr először megállt, hátrasietett azzal, hogy "nem szeretném, hogyha kigyulladna", aztán vissza a vezetőfülkébe, kinyitotta az összes ajtót, hogy szálljunk le. Ekkor már nyugtatgatta az utasokat: nem ég, csak füstöl.

Megnyugodtunk.

Köszi, Tarlós, köszi, Fidesz!

Aki nem emlékezne: "Új buszok: a metrópótló buszok vásárlása körül kialakult vitában, ahol a kormány azt az álláspontot képviselte, hogy a főváros ne vegyen olcsóbb lengyel buszt, hanem vegyen drágább és még nem igazán kipróbált magyart vagy szervezze ki a metrópótlást. Mi lett? A BKV lemaradt 150 új buszról. A flottát azóta ilyen-olyan használt buszok vásárlásával próbálja megújítani."

Bár Tarlósnak legalább volt egy őszinte pillanata: "A huzavona miatt Tarlós István lapunknak 2016-ban azt nyilatkozta, hogy nem ért egyet Orbán Viktor Budapest-politikájával".

Mégis: azóta is hűségesen szolgálja a Fideszt. Füsttel és füstköddel.

img_6504.JPG

...Ma este 6 körül a 13-es vonalán, a BAH-csomópont közelében (a kép bal felső sarkánál látni a füstöt, itt már oszlóban).

A sofőr nézi, hogy mi füstöl...

img_6505.JPG

Várjuk "a kormány 8 év alatt kétszer is bejelentett Nemzeti Buszgyártási Stratégiájának Gyakorlati Végrehajtási Programjának beindulását." (! :-))) -- és füstölgünk. De addig még szavazunk is, kétszer. Erről is.