Nemzeti Fedezőmén. Avagy: túladagolta az ÁFA-csalást Overdose tulajdonosa

Csodaló helyett csaló? Milliárdos ÁFA-csalással vádolják Overdose – a „magyar csodaló” – tulajdonosát, Mikóczy Ádámot. Nem, nem az ellenzék, hanem a NAV. És már le is csukták.

Feltárulnak a felcsúti szotyi-lelátó, a nemzeti cukrosbácsik, a magyar oligarchia titkai. És úgy általában az egész, foglyul ejtett államé, ahol a politikai és gazdasági elit teljesen összefonódik.

Ahogy a hvg.hu is írja: „Az, hogy (…) Mikóczy Zoltán a gyanú szerint áfacsalási ügybe keveredett, most sokakat hozhat kínos helyzetbe. 2010 márciusában öt prominens magyar nagyvállalat beszállt Mikóczy cégébe, amelyik Overdose ügyeit intézte. Az Overdose Vagyonkezelő Kft.-ben mind a mai napig Mikóczy 50 százalékos tulajdonos, de 10-10 százaléka van az OTP Banknak, a Molnak, a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Euroinvestnek, a Simicska–Nyerges-cégbirodalomhoz tartozó Közgépnek és a jobboldalhoz sorolt gazdasági üzletemberek [köztük Járai Zsigmond] által létrehozott CIG Pannóniának.” Csányi, Hernádi Zsolt, Demján Sándor, Simicska-Nyerges, Járai… Illusztris társaság. Az „elit”. Mindenki beszállt Mikóczy cégébe, aki vagy fideszes nagyúr, vagy be akart vágódni a fideszes fejeseknél.

Közös lónak túros a háta.

Az ügy pikantériája, hogy az a NAV csapott le most Mikóczyra, amelynek vezetője a „tolmácsos” Vida Ildikó, Simicska Lajos régi bizalmasa. Pedig, mint láttuk, Mikóczy a Közgéppel is üzleti kapcsolatban áll. Ahol gyalulnak, ott hullik a forgács!

Mikóczy ellen csődbűntett, csalárd csőd, sikkasztás, csalás és okirat-hamisításra való fejbujtás miatt emeltek vádat Romániában 2009-ben, és első fokon el is ítélték őt csődbűntettért, letöltendőt kapott a nagyváradi Törvényszéktől.

A mostani vád egész pontosan: „bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja.” Cukorban utazott. Milliárdos nagyságrendben.

Az egész lovasnemzeti felbuzdulás, nemzeti vágtástul, mindenestül nem volt más mint fedőtevékenység?!? Fedezte a háttérben zajló bűnös üzelmeket!?!

orban-overdose.jpg

Orbán és Mikóczy (stop.hu)

Tiszteletre méltó őszinteség, hogy fedezőménnek nevezték... Szegény Overdose!

overdose-o.jpg

(borsonline.hu)