Kedves nemzetiségi honfitársaim!

Kedves honfitársaim! Akik feliratkoztak a nemzetiségi listákra: iratkozzanak le! - ahogyan azt Kaltenbach Jenő is javasolja: "rendkívül kevés ember, mindössze a jogosultak tíz százaléka regisztrált a nemzetiségi listákra. A képviselő arra biztatta ezeket a választókat, hogy iratkozzanak le a nemzetiségi listákról, hogy élhessenek választójogukkal és szavazhassanak a pártokra. Máskülönben elvész a voksuk".

Az új választási törvénybe foglalt példátlanul cinikus és aljas eljárás a hazai kisebbségekkel szemben egyébként súlyosan árthat a határon túli magyaroknak is. Erről a kérdésről már írtam egy hosszabb bejegyzést, azóta csak annyi változott, hogy a regisztrációs adatok alapján immár biztos: egyetlen nemzetiség sem fog tudni képviselőt választani a következő Parlamentbe, a hazai németek és romák sem, hiába iratkoztak fel több tízezren. (Az is biztos ugyanakkor, hogy mindegyik nemzetiségnek lesz egy-egy, szavazati joggal nem rendelkező ún. szószólója, akkor is, ha mindenki leiratkozik, aki eddig regisztrált).

Aki nem iratkozik le (határidő: április 3!), az -- persze a Fidesz-kétharmad aktív közreműködésével -- megfosztja saját magát a listás szavazati jogától! Egyébként a leiratkozás már elkezdődött -- a regisztráltak száma immár nem nő, hanem csökken. Csak éppen sokakhoz nem jut el a hír. ...Adjátok hát tovább!

Mindazok, akik fel sem iratkoztak, vagy holnaputánig sikeresen leiratkoznak, és nem szeretnének egy olyan országban élni, amit Putyin és Simicska irányít, és ahol a nemzetiségiek jogfosztott, másodrendű állampolgárok, azok vasárnap... váltsák le a Fideszt!

német-nemz.JPG

(az eredeti kép forrása)

Iratkozz le! Add tovább! Negyvenezer honfitársunk szavazati joga és a magyar demokrácia a tét.

>>> PRAKTIKUS INFÓK A LEIRATKOZÁSRÓL (lehet online is!) <<<

...kérheti korábban kért nemzetiségi névjegyzékbe történő felvételének, illetve kiterjesztésének törlését;

A nemzetiségiként regisztrált választópolgár – a fent jelzett nyomtatvány kitöltésével – kérheti nemzetiségi adatainak törlését, így a továbbiakban nem nemzetiségiként szerepel a központi névjegyzéken. A választópolgár kérheti a nemzetiségi adatainak módosítását is oly módon, hogy nemzetiségi választópolgárként történt névjegyzékbe vételének hatálya ne terjedjen ki az országgyűlési képviselők választásának névjegyzékére. Ebben az esetben a választópolgár nem nemzetiségi listára, hanem pártlistára szavazhat.
A választópolgár nemzetiségi adatainak szavazóköri névjegyzékből történő törlését eredményezi az is, ha az adott nemzetiség nem rendelkezik nemzetiségi listával.
A választópolgár nemzetiségi adatainak törlése, illetve a nemzetiségi választópolgárként történt névjegyzékbe vétele hatályának módosítása iránti kérelmet legkésőbb a szavazást megelőző 2. napon, azaz 2014. április 4. napján lehet benyújtani személyesen vagy levélben, a választópolgár lakcíme szerinti helyi választási irodához, a jelzett formanyomtatvány kitöltésével, mely letölthető az alábbi linkre kattintva:
 
 
Lehetőség van elektronikus úton, a www.valasztas.hu honlapon keresztül is kérni a nemzetiségi adatok törlését, illetve módosítását, az alábbi linkre kattintva: