Ellenzéki győzelem Baján

Győztünk, mert egy jobboldali beállítódású körzetben összesítésben majdnem döntetlenre hoztuk a meccset. Miközben megafonból ordítottak hazugságokat a fülünkbe. De erős a dobhártyánk.

Győztünk, mert a Bíróság jogerősen kimondta, hogy három hete a jobboldal csalt a választáson – ezért kellett ma az egyik szavazókörben ismételni.

Győztünk, mert mára az a helyi választási bizottság is észbe kapott, amelynek a 3 héttel ezelőtti csalás nem szúrta a szemét: ma viszont kimondta a Fidesz legújabb jogsértését! Van út vissza a demokráciába. Pirruszi a mai Fidesz-győzelem, és jogsértő. Ismét az.

Győztünk, mert a szavazókörök többségében még így is a baloldali összefogás végzett az élen.

Győztünk, mert a 3 héttel ezelőttihez képest több mint kétszeresére nőtt az ellenzéki jelölt szavazatszáma. Megmutattuk mozgósítási tartalékainkat.

Győztünk, mert megmutattuk, hogy az összefogás csodákra képes! Rácáfol a közvélemény-kutatási adatokra.

Győztünk, mert olyan jelöltet tudtunk állítani, Teket Melindát, aki személyében is megtestesíti a korszakváltást – s ez láthatóan „bejön” a választóknak.

Győztünk, mert lelepleződött a Fidesz aljas cinizmusa: hogy épp a legkiszolgáltatottabbakat, az  elnyomottakat próbálja rábírni (ajándékokkal, hitegetéssel, fenyegetéssel, fülsiketítő háborús propagandával), hogy szavazatukkal tartsák fent az elnyomás rendszerét. Van fél évünk, hogy elmagyarázzuk a választóknak: amit esetleg ma nyernek a réven, azt azután sokszorosan elveszítik a vámon. Ahogyan az elmúlt három és fél évben is történt. Be kell kopogtatni mindenkihez, emlékeztetni az embereket a Fidesz bűneire, az ÁFA-emeléstől Simicskáig, a sárgacsekk-adótól a földrablásig. A kampány holnap folytatódik.

teket-m_kisebb-méret.jpg

(a kép forrása)

Győztünk, mert kiderült, hogy van még független igazságszolgáltatás (is).

Győztünk, mert Orbán kijátszotta a legtöbb kártyáját – tudjuk, mire készüljünk 2014 áprilisában. Előre ellőtték a puskaporukat. Most már semmin nem fogunk meglepődni, de mindenre fel leszünk készülve.

Győztünk, mert a Fideszesek megint olyan arrogánsak, mint 2001 őszén voltak. Illetve még olyanabbak. S ez nekik rossz ómen. Úgy el vannak telve maguktól, hogy nem veszik észre a talpuk alatt keletkezett hasadékot, amely rohamosan tágul, s amelybe bele fognak zuhanni.

Megkezdődött a túszmentés. Áprilisban már nem csalhatnak!