Rezsiharc helyett túszmentés

Még hogy nincs ellenszere a rezsiharcos dumának, a „zseniális egyszavas programnak”!? Dehogyis nincs: a túszmentés.

Miközben a rezsiről hadoválnak a fideszesek, tucatszám vezetnek be újabb és újabb közterheket, amelyek a szegényeket és az alacsony jövedelműeket sújtják, a sárgacsekk-adótól a vasúti pótjegyig.

De ami legbrutálisabb: közben túszul ejtették az országot – mint afféle terroristák. Ki kell szabadítanunk Magyarországot! Ez az ellenzék dolga.

Mi annak idején az LMP-ből is azért jöttünk el, mert nem akartuk tétlenül végignézni, ahogy tönkreteszik Orbánék a hazánkat, nem akartunk halkan hőbörögve, durcásan dohogva asszisztálni ahhoz, hogy munkásokat és közmunkásokat, rokkantnyugdíjasokat, pedagógusokat, gazdákat, ápolónőket és színházigazgatókat aláz meg és ejt túszul a narancsuralmi gépezet, csupáncsak azért, hogy teljhatalomra tehessen szert, és még többet lophasson.

Hogy miért nevezem ezt túszejtésnek?

Hát mi más volna, amikor erőszakkal fogva tartanak valakit?!

A röghöz kötés metaforája nagyon beszédes. Orbánék ragaszkodtak hozzá, hogy még az alkotmányban is benne legyen. S ez mit is jelent? Lényegében ugyanazt, mint a feudalizmusban: mihaszna, izgága jobbágy (főiskolás, egyetemista), akkor se távozhatsz, ha rosszul megy a sorod! Hiába finomítanak a szabályokon, hiába tolják ki a határidőket, a lényeg változatlan. Ahogyan egykor a földesurak, úgy most a narancsurak sem veszik emberszámba a „jobbágyot”.

Vagy ott az ún. Nemzeti Pedagógus Kar. Még meg sem alakult, de azt már tudni róla, hogy belépni kötelező, kritizálni és kilépni tilos. Az agrárkamarai tagság is ebben a ciklusban vált kötelezővé, hogy egy másik szektorból hozzak példát.

Lehet, hogy csak taktikai megfontolásokból uszítanak az EU ellen, de az is lehet, hogy túszukat – vagyis minket – magával akarják hurcolni az Unión kívülre, Azerbajdzsán irányába, ahol nemzeti hősként ünneplik a baltás gyilkost.

Addig is folytatódik a megfélemlítés. Miután lelepleződött, hogy csaltak Baján, a Fideszesek a megismételt választás előtt hangosbemondóval felszerelt autókkal kezdték terrorizálni a helyieket. Nincs kegyelem! Nincs menekvés!

Ezt az országot tehát mindenre elszánt narancsfegyveresek ejtették túszul. Mi vagyunk a kommandó, amelynek ki kell szabadítania, úgy, hogy közben senkinek egy haja szála se görbüljön. Először a gyerekeket kell megmenteni! Ez a dolgunk! Nem akarjuk sem azt, hogy a gyerekeinket iskolarendőrök és álszent erkölcscsőszök terrorizálják, sem azt, hogy érettségi után röghöz kössék őket, sem azt, hogy egy élhetetlen országban kelljen lakniuk, ha azt választják, hogy velünk maradnak.

 schwarzenegger.jpg

(a kép forrása)

Szóval először gyerekmentés. A Pető Intézet ügyében zajlott az egyik akció. A Hívatlanul csoport hétvégi tüntetése volt a másik. És még sok ilyen lesz! …Stadionépítés helyett a gyermekéhezés megszüntetése legyen a cél!

Mi is vagyunk olyan erősek, mint a Fidesz, csak mi nem vagyunk erőszakosak. Ez Baján bebizonyosodott. A túszmentés a magyar nép Fidesz-ellenes szabadságharca.