Krakus és Orbán. Kaposvár a Fidesz sírja

Az LMP helyi és országos szinten számtalanszor tiltakozott a kaposvári Toldi Ált. Iskola és Gimnázium bezárása ellen, a szülőkkel karöltve (ld. pl.: itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt). Most az ombudsman mondta ki -- éppen a szülők és az LMP kezdeményezésére -- hogy igazuk, igazunk volt. (Lásd itt is) 

Az ügy messze túlmutat a Toldi iskolán (korábbi bejegyzésem, cikkem a témában: itt, parlamenti bizottsági felszólalásom itt.)

Az ombudsman kimondta, hogy "önkormányzat nem biztosította a közoktatási törvényben előírt véleményezési jogot az általános iskolai részt magába olvasztó jogutód iskola diákjainak és szüleinek, de még a tanárok közül sem mindenkinek." -- Álkonzultáció van, igazi nincs. A törvény se számít.

"A megyei önkormányzattól kért ugyan szakvéleményt a kaposvári önkormányzat, ehhez viszont állításukkal ellentétben nem csatolhatták a közoktatási szakértő véleményét, mert – mint a jelentés megállapítja – nemhogy a vélemény nem született meg akkor, amikor a megyei önkormányzathoz fordultak, de még a szakértőt sem kérték fel munkája elvégzésére, a döntéshozók tehát egyszerűen hazudtak az ügyben." -- A Fidesznek hazudnia is szabad. "Mellesleg": az álnok Fidesz épp az iskolabezárások ellen tiltakozva került hatalomra....

"Igaz, a szakértői anyag túl sokat nem segített volna abban, hogy árnyaltabb véleményt alakíthasson ki a bizottság, az ugyanis a jelentés szerint „nem tartalmaz utalást arra, hogy a szakértő az átszervezéssel érintett intézményt, illetve annak tervezett jogutód intézményeit, az ott folyó közoktatási tevékenységet ismerte-e…, például járt-e a helyszínen”. -- A Fidesz-közeli álszakértők pénztárcája egyre hízik.

"Az állásfoglalás megállapítja, hogy a fenntartói magatartás révén a jogbiztonság és a tisztességes eljáráshoz fűződő jog sérül , például azzal, hogy a megyei kormányhivatal érdemi vizsgálat nélkül utasította el a szülők beadványát." -- A jogbiztonságot már rég felváltotta a hatalmi önkény.

"Kikérték viszont Szitáék a Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara véleményét (a kamara szerint csökkenteni kell a gimnáziumi kapacitást), amelynek viszont semmi köze nem volt a kérdéshez, véleményezési jog a törvény szerint nem illette meg." -- A Fidesz már rég csak a nagytőkések érdekeit védi, akár a szülőkkel, gyerekekkel és a józan ésszel szemben is. Hiszen a gimnáziumi kapacitások visszafejlesztése a legnagyobb őrültség, ami létezik. Út a munkanélküliséghez.

Most magamtól idézek: "Ahhoz, hogy a központosítást végre lehessen hajtani, meg kell törni az autonóm szülői közösségek, a másként gondolkozók ellenállását, példát kell statuálni: ez történt a kaposvári Toldi és a budapesti Janikovszky iskolával." -- Minden autonóm közösséget felszámol a Fidesz, lépésről lépésre.

A független intézmények nagyrészét bedarálta a Fidesz, vagy saját kádereit ültette az élükre. Az ombudsman eddig kimaradt a szórásból, de válaszra nemigen méltatják: "Az ombudsmani hivatal nem kapott választ arra a kérdésre, hogy az addigra már megszületett közoktatási szakértői vélemény valamely más úton eljutott-e a bizottsághoz." -- Aki nem az ő emberük, azt levegőnek nézik. Aki nem fideszes, az nem is létezik.

"...a Somogy Megyei Kormányhivatal vezetője több cikluson keresztül Kaposváron Szita Károly alpolgármestere volt, a hivatal oktatási főosztályvezetőjének férje pedig a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke." -- Egy cinikus, arrogáns, nepotizmussal fertőzött hatalmi klikk kerítette hatalmába Kaposvárt -- és az országot.

"A már több mint egy éve megszüntetett iskola ügyében nem javasol intézkedést az ombudsman, úgy tűnik, nem lát módot az eredeti állapot helyreállítására." -- A kár, amit okoztak, helyrehozhatatlan, jóvátehetetlen.

Tette mindezt a polgármester egy olyan párt képviseletében, mely antikommunista retorikájával tévesztette és téveszti meg az ország egyik felét. Pedig Szita Károly a 80-as években "beszervezett, meglehetősen pitiáner besúgóként, Krakus Péter fedőnéven" tevékenykedett, s "...jelentett a munkahelyén tapasztalható hangulatról, külföldi egyetemista ismerőseiről és családjáról is". Nem véletlenül fedezi Orbán az ügynököket.

Az nem lehet -- hiába ezer Kubatov-lista és a Simicska-milliárdok -- hogy ennyi aljasságot és ennyi ügyetlen hazugságot a választók ne torolnának meg! A kaposvári példamese számomra azt üzeni: a Fidesz és az Orbán-kormány túl gátlástalan és túl ostoba ahhoz, hogy le ne váltsa a nép.

Fel fogunk iratkozni, ne örüljön, Krakus elvtárs!

-----------------------------------------------------------------------------------

Ahol nincs külön jelölve, ott az idézetek forrása a Magyar Narancs cikke.