Az igazság az LMP-ről

Az LMP nemcsak arról ismerszik meg, hogy ágyba akar-e bújni Gyurcsány Ferenccel. Aki a szokásos címkézésen ("vörös", "narancs", "méregzöld") túl is kíváncsi ránk, az akár rá is szánhat 2 percet, hogy megismerje a párt önmeghatározását. A most január végi kongresszuson elfogadott Misszió szerint az LMP:

- "egyidejű célja az önálló ökopolitikai pólus megerősítése, és az orbáni szabadságkorlátozó, társadalomromboló rendszer leváltása."

- ...Ergo: "Hazánkban ma a hatalompolitika helyett a társadalompolitika a legfontosabb. Az egyenlőtlenségek újratermelődésének ördögi köreit akarjuk megtörni, a társadalmi mobilitás csatornáit újranyitni"

- Mindezt úgy, hogy "Beteljesítjük a rendszerváltók álmát, a magunk és a jövő nemzedékek számára megteremtünk egy demokratikus, élhető és igazságos Magyarországot"

- 3 + 4 + 3 alapértékünk: "fenntarthatóság, igazságosság, részvétel; ezek mellett: átláthatóság, női esélyegyenlőség, erőszakmentesség és globalizációkritika (és a 3D, azaz) derű, dinamizmus, demokrácia."

- Kiemelt célunk nemcsak a hazug politikai elit, de az "oligarchia és a korrupció ellen" is fellépni.

- ...És hogy világos legyen: "értékszintézisünk a mai Magyarországon számunkra ökoszociális irányt jelöl ki, mert egy megnyomorított országban vagyunk zöldek. (...) Számítunk mindazokra, akik a rendszerváltás, illetve a mostani kormány politikájának „nyertesei”, és azonosulnak értékeinkkel – vagy „vesztesei”, és ránk bízzák érdekeik képviseletét. A „vesztesek” közé nem csak a legszegényebbek és a kiskeresetűek tartoznak, de a középosztály többsége is."

...Ha hiszik, ha nem: igenis lehet más a politika. És ezt be is foguk bizonyítani! Akinek nem ígéret kell, hanem bizonyíték - az lépjen be, szavazzon ránk! :-)