Hoffmann humora, az akarat gálaműsora. - Avagy: újabb adag titok

Ma jelent meg a Magyar Narancs cikke, amely ugyanennek a titkos előterjesztésnek más részeiről lebbenti fel a fátylat, így most az olvasónak elsősorban ezt ajánlom. De azért ma is  idézek egy újabb részt a szövegből, éspedig annak utolsó részéből, ami csupa A KORMÁNY DÖNTÉSEIVEL ELLENTÉTES TÉNY, ADAT...

Itt van például ez a statisztika 42. oldalon: a kohorszukon belüli arányukat bőven alulmúló arányban képviseltetik magukat a munkanélküliek között a főiskolai (4,5%), ill. egyetemi (2,1%) végzettségűek. "Forrás: FSzH, közli: Munkaerőpiaci tükör 2010,  http://econ.core.hu/kiadvany/mt.html" ...Vagyis a felsőoktatásra költött közpénz az állam számára is bőven megtérül: a diplomások nagy arányban lesznek állami támogatásra nem szoruló, adófizető polgárok. Persze ezt mindenki tudja. Csak van, aki nem vesz tudomást róla. A Fidesz fittyet hány a tényekre.

Az akarat gálaműsora ez.

...Idézet a Narancsból: "Az anyag (...) színvonaltalansága már önmagában is kérdésessé teszi, hogy érdekli-e egyáltalán az oktatáspolitika irányítóit több tízezer végzős magyar fiatal sorsa. Az viszont legalább megnyugtató, hogy az egyeztetések során „vitás kérdés nem maradt fent”." ...és még mondja bárki, hogy Hoffmann Rózsának nincs humora! :-)

Holnap hosszabban írok! Van még miről! ;-)

A sorozat első két darabja itt és itt olvasható!