Ki a pimasz? avagy: ironizálok a Parlamentben

Találtam egy újabb parlamenti bizottsági jegyzőkönyvet, ahol szerepel a felszólalásom -- ezúttal az iskolabezárások ügyében. Így visszaolvasva elég szemtelen voltam, ironizáltam a Fideszesekkel :-)

"...Lehetőség arra, hogy mivel nagy forradalmi változások várhatók az önkormányzati törvény, illetve az oktatásfinanszírozás és oktatásirányítás területén is, és természetesen itt közülünk senki nem kételkedik abban, hogy a Fidesz a központi pedagógusbér-finanszírozáshoz szükséges több százmilliárd forintot a következő költségvetésben az iskolafenntartók rendelkezésére fogja bocsátani (...)
ha ez a kényszer oldódik, és valóban lesz központi pedagógusbér-finanszírozás, akkor
nyilvánvalóan egyetlen önkormányzat sem fog ilyet tenni, mert a józan észnek ellentmondana, hogy teljes kihasználtsággal működő, népszerű intézményeket zár be. (...) Az Országgyűlés pedig (...) felhatalmazná azután a kormányt arra, hogy kisegítse ezeket az érintett önkormányzatokat. Mindenki jól jár, az esetleges tévedéseket lehet korrigálni, és időt kapnak az önkormányzatok."

www.parlament.hu/biz39/bizjkv39/OTB/1105241.pdf

...A jegyzőkönyvíróknak majd szólok, hogy két s-sel írom a nevemet ;-)

ja és nem mellesleg: a fehérváriak azóta győztek, a janikovszkysok, a bonyhádiak és a kaposvári Toldisok még harcban állnak...