az egészségügy agóniája

...Ennek a szövegezésében én is részt vettem:

"(...) A néhány napja beharangozott Orbán-csomag a gyógyszerkassza csökkentését is magában foglalja. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy újra 100 milliárdos nagyságrendű összeget vonjanak ki az egészségügyből, ugyanakkor szükségesnek tartjuk a hatékonyság növelését. A gyógyszerek árán komolyan érezhető lenne, ha a gyártók marketingköltségeinek felhasználását erőteljesebben szabályoznák, betiltanák az orvosok elvtelen befolyásolását, és nem a legdrágább, hanem az azokkal egyenértékű generikus gyógyszerek felé terelnék az orvosokat, betegeket.

Az LMP felhívja a kormány figyelmét arra, hogy amióta megszüntették az Egészségbiztosítási Felügyeletet és a betegjogi közalapítványt is, nincs gazdája sem a betegjogoknak, sem a szolgáltatók hatósági ellenőrzésének. A tavaszi törvénycsomag beterjesztésekor az LMP számára nyilvánvalóvá vált, hogy az egészségügyi kormányzatnak nincs koncepciója a fenti feladatok ellátására. Akkor az ÁNTSZ vette át a futó ügyeket, de hónapok óta nem történik semmi.

Az ellátás különböző szintjein méltatlan körülmények között dolgoznak az orvosok és a nővérek. Jövedelmük megalázóan alacsony és ez a hazai egészségügy legkomolyabb krízisét idézheti elő a közeljövőben (...)"

lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/10396/thaifoldon-meghalt-orvos-%E2%80%93-rendszerproblemak/