Prófécia, avagy a Fidesz társadalompolitikájának LMP-s antitézise

Nehéz hosszú szünet után újrakezdeni (elnézést a hűséges olvasóktól!)... Sokat dolgoztunk egy LMP-s alternatív költségvetési koncepció megszövegezésén (pár nap múlva bemutatjuk!) és én külön is sokat dolgoztam ezen:

http://lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/8057/cserben-hagyott-tobbseg-az-orban-kormany-elso-5-honapja/

Ez csak a közlemény. Az LMP-s "ellenpontok" (a MI 29 pontunk) a szöveg elején található zöld betűkre, Vágó Gábor kapcsolódó napirend előtti felszólalása pedig a szöveg végi zöld betűkre kattintva nyitható meg. E három szövegből áll össze az alternatív vízió.

Aki nem akarja elolvasni, annak összefoglalom egy bekezdésben :) Íme: Az Orbán-kormány társadalompolitikája nemcsak a szegényeknek, de a munkásoknak (igen, azt írtam: munkások!), és az alsó középosztálynak is rossz. Mindannyiunknak! Az LMP ezzel szemben a társadalmi, nemi, generációs és területi egyenlőtlenségek csökkentését javasolja -- a közszolgáltatásokhoz (oktatás, egészségügy, közösségi közlekedés) való hozzáférés javításával.

S íme a kis magánpróféciám - a Fidesz-KDNP képviselőihez intézett szavak:

A magánhelikopterekre, jachtokra, luxusterepjárókra kivetett vagyonadó eltörlése, amit a minimálbér megadóztatásával kompenzálnak, évtizedek múlva is kísérteni fogja Önöket! Ha majd azt kérdezik maguktól: hogyan bukhattunk meg? -- emlékezzenek erre!

S ha ez az elvetemült, eszeveszett, elitbarát (figyelem: a helyzet komoly, de az alliteráció akkor sem maradhat el!) politika nem volna elég: ma a Fidesz támadást intézett a jogállam egyik utolsó bástyája, az Alkotmánybíróság ellen is. Ez még a Fideszhez egyébként ultralojális Magyar Nemzet újságíróinak is sok: www.mno.hu/portal/744679

Az LMP Orbán Viktor antidemokratikus lépésére kemény, határozott választ adott: lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/8079/el-a-kezekkel-a-jogallamtol/