Schiffer András a mi falunkban!

Albertfalva a 11. kerület része, de, nomen est omen, "lakópark" ide, lakótelep oda, kicsit mégis olyan, mint egy falu. Nem mondom, hogy mindenki mindenkit ismer, de azért mi fél szavakból is megértjük egymást... ;)

A falunap péntekre esik. Schiffer András, az LMP-frakcióvezetője lesz a vendége lakossági fórumunknak, 18h-tól, az Albertfalvai Közösségi Házban (11. ker. Gyékényes u. 45-47, a 18-as, 41-es, 47-es villamos Vegyész utcai megállójától 2 percre, a Móricztól negyed órányira).

Téma: az átláthatóság, a helyi demokrácia. Az, hogy miképpen tudjuk megfékezni (helyileg és országosan) a korrupciót, hogy hogyan lehetne a helyi közösségek kezébe adni a döntést az őket érintő ügyekben. ...Hát pl. úgy, hogy létrehozzuk az albertfalvai részönkormányzatot! De még ennél is konkrétabb ügyekről is szó lesz: a 14-es busz megállójáról, a bőlcsödei-óvodai férőhely-hiányról, a Duna-part parkosításáról stb.

...apropó átláthatóság: lehetmas.hu/hirek/6050/zoldek-a-nagyvarosban-fenntarthato-strategiak-a-korrupcio-ellen/

Gazdagrétiek, sasadiak, figyelem: ma (csütörtökön) az Gazdagréti Közösségi Házban lesz fórumunk, szintén 6-tól, Szabó Tímeával, az LMP frakcióvezető-helyettesével, az Ogy. Emberjogi Bizottságának alelnökével!