lehet is, legyen is!

Lehet más a Főváros, és legyen is!

az szdsz-mszp városvezetés a ludas, de a fidesz sem lúdtalan! Lássuk:

"A Nemzeti Közlekedési Hatóság július 30-i döntésével megtagadta a budapesti M2 és M4 metróvonalra szánt új metrószerelvények típusengedélyének kiadását. Mégsem történt meg a szerződés felmondása, ezért az LMP vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a beruházás körüli visszásságok feltárására, és nyílt, szakmai párbeszédet kezdeményez a már megépült infrastruktúra felhasználásának módjáról, a metróépítés folytatásáról.

(...) Szemléletváltás helyett azonban a városvezetés – ideértve az MSZP, SZDSZ és a Fidesz politikusait is – már 2002 óta a „mindent eldöntöttünk” és a „négyes metró megold mindent” lázában égve áll ellen a változtatásoknak. Még a súlyos terv- és szerződésmódosítások is csak az elhibázott koncepció fenntartását szolgálták.

A budapesti közgyűlés jelenlegi pártjai a már-már bevallottan igazolhatatlan megtérülési mutatókat produkáló 2. ütem (a Keleti pályaudvar – Bosnyák tér) további 160 milliárd Ft-ot felemésztő megépítése mellett kardoskodnak, miközben egy gyorsvillamos-vonallal az egész Újpalota-belváros kapcsolat ennek töredékéért megvalósítható lenne, metróhoz hasonló minőségben..."


lehetmas.hu/hirek/2061/a-4es-metro-budapest-panama-csatornaja
(a nagy közfigyelmet keltő adakozásra -- "magnót a kormánynak" -- még visszatérek, addig is: most hétvégén LMP-kongresszus Szarvason, ahol időközi országgyűlési választás lesz szeptemberben...)