az erzsébeti piac és az összeesküvés-elméletek

Jól sikerült a második forduló előtti első kitelepülés az erzsébeti piacon. Sokan gratuláltak, mondták, hogy jönnek, szavaznak rám a második fordulóban is, ha én nem indulnék, ők el se mennének szavazni stb.

De azért maradt bennem némi keserű szájíz is. Nem kímélnek most már minket sem a magyar politikára oly jellemző összeesküvés-elméletek. Sokan nem is sejteni, de egyenesen tudni vélik, hogy összefeküdtünk az MSZP-vel, a Fidesz szekértolói vagyunk, álruhás SZDSZ-esek stb. Amikor mi azt mondjuk, hogy "lehet más a politika", azon azt is értjük, hogy szakítani kell ezzel a kollektív üldözési mániával.

Én egy olyan országban szeretnék élni, ahol nincsenek ekkora társadalmi egyenlőtlenségek, egy olyan városban, ahol jó a levegő... Mi a demokratikus részvétel pártján állunk. De ahhoz, hogy az emberek kézbe vegyék saját sorsuk irányítását, és maguk is tegyenek az egészséges környezetért, például, először hinniük kellene abban, hogy sorsukat, életüket nem sötét hatalmak, gonosz összeesküvők irányítják, fenyegetik. Az összeesküvés-elméletekről sokat tanultam Lakatos Lászlótól, aki tanárom volt, kollégám és amolyan atyai jóbarátom. Másfél éve már, hogy nincs köztünk. Róla írtam ezt a nekrológot. Benne megannyi aktuális társadalmi-politikai téma: http://www.es.hu/index.php?view=doc;20908. ...Lehet összeesküvés-elméletek nélkül élni!