Látomás ("I have a dream")

Nagyon furcsa választókörzet az enyém: elég keveset tudnak egymásról Külső-Ferencváros és Pesterzsébet lakói. Ritkán találkoznak.


Aktivista felszerelésünket délután 4 óra körül állítjuk össze a József Attila-lakótelepen

De a József Attila, a Soroksári út, az Aszódi is külön kis mikrokozmoszok. Ami jó is, meg rossz is. Jó, mert kialakulhatnak helyi közösségek. A József Attila például egy nagy zöld (!) falu.




Délután fél hatra átértem Erzsébetre
és sikerült találkoznom néhány kedves LMP szimpatizánssal

Pesterzsébeten is messze van egymástól a határ út és a Mediterrán, például. A Nagysándor Józsefen, a Jókain és a sétálutcán húzódó körzethatár (ettől délre Sós Ferenc barátom, északra jómagam) viszont mesterségesen elválasztja egymástól az erzsébetieket (nem mint lakókat, de mint választópolgárokat).

 

Egy szó mint száz: nekem mint képviselőnek -- megválasztásom esetén -- egyszerre kell majd az Országgyűlésben képviselnem egymással semmiféle szinte semmiféle kapcsolatot nem tartó, semmilyen közösséget nem érző állampolgárokat. Ezen a ponton (retorikailag viszonylag jól előkészítve) következne az, hogy "de én egész választókörzetemet fogom szolgálni", és hogy "számomra mindenki egyformán fontos"... Ehelyett jöjjön egy vízió. Látomás arról, hogy ezt a nem-létező közösséget megteremtem, megteremti az LMP...

Már látom is lelki szemeim előtt a kampányzáró nagygyűlést, melyre a Soroksáritól a Nagysándor Józsefig mindenki ünnepi zöldbe öltözik, a Lehet Más Ferencváros és a Lehet Más Pesterzsébet rigmusokat vidáman skandáló tömeg egyre duzzad (közben barátságok, szerelmek szövődnek), s valahol a -- két kerület közötti -- zöldhatáron egyesül a soktízezres sokaság. "Lehet Más a Politika"!!! -- a Parlamentig hallatszik!

u.i.: aki a "lehetmás" tartalmára kiváncsi, vagy egyszerűen csak egy kopogtatócédulával támogatná, hogy ez az álom valóra váljon, azt ma is várjuk szeretettel a két élelmiszeráruház valamelyike előtt a Napfény utcában, a megszokott helyen, fél 4-től 7 (fél 8)-ig. És valószínűleg ott leszünk Erzsébeten is, az ottani nagy élelmiszeráruház környékén...