Pesterzsébet

Kedves Olvasó!

Szolgálati közleménnyel kezdem: valószínűleg délelőtt az erzsébeti piac környékén, délután pedig biztosan (ha esik, ha fúj) valahol a sétálóutcában ott leszünk (leszek!).
Azt képzeltem, az oktatásról, az iskoláról beindul majd itt egy jó kis vita, mert úgy nézett ki. Még beindulhat, de addig is akkor idemásolnám az pesterzsébeti programom néhány pontját. Fontos, hogy (1) ez egy vázlat, (2) az ember azért indul egy választáson, hogy megnyerje, (3) várom a hozzászólásokat, kritikákat! Csak a Lehet Más a Politika! elveiből (fenntarthatóság/egészséges környezet, szociális igazságosság, részvételi demokrácia) nem engedek, minden másra nyitott vagyok (ez utóbbi a részvételi demokrácia elvéből eleve következik és a szociológus énem is ezt mondatja velem).

Íme:
 
Parlamenti mandátumomat a következő, kifejezetten Pesterzsébetet (is) érintő problémák megoldására szándékozom felhasználni.
 
Tenni kívánok:

- az esélyegyenlőség megteremtéséért helyi tanodák szervezésével és a csellengő gyermekek közösségekbe szervezésével, a lemaradók felzárkóztatásával, fejlesztésével (lásd az oktatásról korábban írottakat),

- az egészséges városi környezet megteremtéséért a szemétképződést, a szemétlerakatokat, az urbanizációs zajt szabályozó, valamint a gépjármű-forgalom csillapítását szolgáló törvények előterjesztésével, a közösségi közlekedés fejlesztésével párhuzamosan (az egészséges környezethez való jogunknak kell érvényt szerezni, magunk, gyermekeink és a még meg sem született jövő nemzedékek érdekében),

- a munkahelyteremtésért, a helyi könnyűipar, élelmiszeripar és helyi szabad kereskedelem lehetővé tételével, pontosabban a "házi higiéniai szabályzat" törvénybe iktatásával (ez a városiaknak egészséges élelmiszert, a vidékieknek munkahelyeket biztosít)
 
- Ezen kívül (az LMP-programmal összhangban a fenntartható lakókörnyezetért) küzdeni szeretnék azért, hogy a panel-felújítási program forrásait növeljék meg, és jusson a teljes belső épületgépészet korszerűsítésére.

- Végül: hogy a Duna-part rehabilitációjával teremtsük meg az erzsébetiek -- és a pihenni vágyó fővárosiak -- számára az erre alkalmas, zöld és békés környezetet.

Várom a hozzászólásokat!