Nemzeti trafikososztály. A Fidesz fasiszta fordulata

A trafikos lenyúlásról, átverésről sokan írtak. Most arról, hogy ez hogyan illeszkedik a Fidesz fasiszta fordulatába. Figyelem! Nem nácizmusról beszélek, hanem a fasizmus klasszikus – olasz, spanyol, portugál, Horthy-féle – korporatista formájáról. A feladat: a társadalom teljes behálózása, más szóval az önkényuralmi rendszer társadalmasítása. A Fidesz önleleplező módon maga is "Nemzeti Együttműködés Rendszerének" (NER) nevezte el a rezsimet.

Még a kemény diktatúrák is igyekezni szoktak erősíteni társadalmi támogatottságukat, nem alapoznak mindent az elnyomásra. A támogatás elnyerésének, megtartásának három legfőbb eszköze a köznevelés, a kormánypropaganda és a hatalomhoz lojális társadalmi csoportok privilégiumokhoz juttatása: a szovjet rendszerekben a nomenklatúra, Szíriában az alaviták, Kadhafi Líbiájában az ezredes saját törzse: ki is tartottak még akkor is, mikor már minden elveszett. Ez is hűség.

A privilégium-osztás fokozatai – a demokráciától távolodó sorban – a jövedelemátrendezés, a vagyonhoz juttatás és az előjogok biztosítása. A vesztesek felől nézve ugyanez: túladóztatás, vagyonelkobzás, diszkrimináció.

Csak diktatúrák és féldemokráciák engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy egy-egy kisebbségre alapozzák hatalmukat. A hivatásrendi alapon szervezett társadalom ennek hatékony, féldemokratikus, mondhatni az európai és hazai hagyományba illeszkedő alfaja.

trafik.jpg

2014 hőse a viceházmester kései utódja, a trafikos lesz. A „nemzeti érzelmű” patikusok, a kamarába kötelezően beléptetett gazdálkodók, kisvállalkozások, Pedagógus Karba zárt pedagógusok, a stratégiai megállapodással háziasítottjó multik”, a privilegizált egyetemek, az „együttműködésre” kényszerített egyházak és civilek, és az előjogokért cserében önként együttműködő szakszervezetek sorába illeszkedik a trafikos, a Fidesz helytartója, akinek monopol-jogát, két és félszeres árrését az állampárt biztosítja. Viszonzásul hirdeti és dicsőíti majd a kampányban a kormányt, efelől ne legyen kétségünk. Mindenütt ott lesznek, mindenkivel jóban lesznek. És már készül Kerényi terve, hogy az Alaptörvény 4. módosításának asztalát minden trafikban kötelezően el kell helyezni.

Műanyag virágcsokorral.