Pedagógusok: MÍNUSZ 380 MILLIÁRD!

...Már senki nem tudja követni a narancstempót. Én igyekszem. És íme, itt egy aprócska ún. kapcsolódó módosító a sok közül (egyik beterjesztője a fideszes bizottsági alelnök), amivel lazán kihúznának 380 milliárdot a pedagógusok zsebéből, t.i. fideszes képviselők törölnék azt a passzust, amely az illetményalapot a minimálbér adott (180 ill. 200) százalékában határozná meg, helyette a mindenkori költségvetés döntene. Azt törvény nélkül is tudjuk, hogyan. Ezzel természetesen az egész új bérskála értelmét veszíti; sőt, mint maga Hoffmann Rózsa is mondta a bizottsági ülésen: az egész törvény.

Nem marad más belőle, mint a "három sz": szigor, szegregáció, szakképzésbe terelt tanulók.

Ebben nem csak az a durva, hogy Hoffmann Rózsa és az egész Kormány ezt a mézesmadzagot huzigálja a pedagógusok orra alatt már másfél éve, s most kiderül: Matolcsy már rég leette a mézet róla. Hanem az is, hogy a fideszesek maguk mondanák ki: "hazudtunk, nem lesz béremelés". A döntés hétfő délelőtt fog megszületni, itt. (A plenárison később szavaznak, de ha itt igent mond a narancsgép, ott is rá fog bólintani.) Gondolom lesz egy kis spontán pedagógus-tüntetés az ablak alatt holnap délelőtt...

Ismét aktuálissá válik ez a korábbi bejegyzésem - hiszen, ha ezt megszavazzák, a pedagógusoknak nem marad vesztenivalójuk. A tömeges elbocsátások terve már korábban napvilágra került, immár a béremelés elmaradása is biztos. Csak láncaitokat...!

u.i.: Tisztelem Pósán Lászlót, voltak jó módosítói, de az az indoklás, amit a módosítóhoz biggyesztett: arcátlanul hazug. Az ellenkezőjét állítja, mint amiről a javaslat szól.