A Fidesz a gyerekek ellen. Avagy a nem-létező kényszerbetelepítés és a létező kilakoltatások

Mára már mindenki tudja, hogy a Fidesz még akkor is hazudik, amikor kérdez. Kényszerbetelepítés nincs és nem is lesz.

Tudjuk azt is, hogy a Fidesz gyűlöletkampánya csak a figyelemelterelést szolgálja: egészségügy, oktatás, korrupció… és amiről kevesebb szó esik: lakhatási válság. Íme, mi zajlott az elmúlt hónapokban az uszítókampány egyik vezérének kerületében, Józsefvárosban...

Gyakran pár százezeres tartozás miatt kerültek utcára családok, gyerekek (akiket ilyenkor – törvényellenesen – választhatnak el a szüleiktől), miközben Kocsis Máté, aki a köztisztviselők súlyosan jogsértő kampányolását is bevállalta, csak a kerületi uszítókampányra eltapsolt 10 millió forint közpénzt! Ebből a 10 millióból lehetett volna értelmesen segíteni a pedagógusok és a civilek iskolai lemorzsolódás elleni küzdelmét, ahogy egy bizottsági ülésen javasoltam, vagy: segíteni, hogy ártatlan gyerekek és… felnőttek ne kerüljenek utcára, a szívtelen városvezetés áldozataiként.

kilak.png

(részlet a kerületi Jegyző válaszából, melyet egy bizottsági ülésen megfogalmazott kérdésemre adott)

„14 esetben merült fel kiskorú érintettsége” – így hangzik az bikkfanyelven, hogy 20-30 gyereket tettek utcára Józsefvárosban, hatósági erővel, csak idén. És ez csak a lakhatási „válság-jéghegy” csúcsa!

...Vasárnap 4-kor tüntess velünk az erőszakmentes Magyarországért, október 8-án, szombaton pedig tüntess a méltó lakhatásért!