Liget: Kocsis Máté jegyzője adta ki a törvénysértő birtokvédelmi határozatot és engedte be a kopaszokat

Danada-Rimán Edina, a csak elvileg független józsefvárosi jegyző, Kocsis Máté embere adta ki a jogszabálysértő birtokvédelmi határozatot (a Kormányhivatal a legfideszesebb önkormányzatot, a VIII. kerületet jelölte ki). És a rendőrök állítása szerint ő volt az, aki személy szerint (!) is ismeri a kopaszokat, akiket a rendőrök beengedtek. (Merthogy kérdeztem: őket milyen alapon engedték be oda, ahonnan a Ligetvédőket kitették -- hát így!).

Danada-Rimán alvilági figurákkal barátkozik!? Ami biztos, hogy offshore cégnek játszották át az egyik legértékesebb józsefvárosi ingatlant, a Hunyady-palotát, s ehhez is ő adta a nevét, mint ahogyan ahhoz az ügyhöz is, melyben az Ügyészséghez és az Unió Csalás Elleni Hivatalához fordultam -- a vizsgálat jelenleg is zajlik.

Ott voltam, amikor a sorfal kettévált, és ők, munkásnak álcázva vagy százan benyomultak – a jegyzőt nem láttam. Vagy nem volt ott, és akkor a rendőrök sértettek szabályt -- az ő nevében; vagy ott volt, és akkor ő maga sértette meg a törvényt.

Akár így, akár úgy, az Orczy-kerti fakivágásokhoz asszisztált, most pedig a kopaszok benyomulásához – mindkét ügyben jogszbályokat sértettek, sőt, magát az Alaptörvényt is.

Ma is követeltem, hogy tűzze napirendre az illetékes bizottság az orczy-kerti és a városligeti fakivágások ügyét, amelyek sértik az egészséges környezethez való alkotmányos jogunkat (amit még az Alaptörvény is elismer), de hiába, a Fidesz-maffia még napirendre sem vette.

Danada-Rimán Edina, a fák mészárosa méltatlanná vált a hivatalára, méltatlanná vált Józsefvároshoz, mondjon le! És azonnal állítsák le a törvénytelen fakivágásokat meg a törvényesen tiltakozó ligetvédők elleni jogsértő fellépést!

img_1259.JPG 

Ligetvédők állják el a munkagépek útját, a rendőrök gyűrűjében (köztük Szabó Rebeka, Zugló PM-es alpolgármestere)

img_1229.JPG

A józsefvárosi jegyző kopasz ismerősei

________________________________________________________________

FRISSÍTÉS: beszéltem telefonon a Jegyzővel, aki mossa kezeit, állítása szerint nem ő engedte be a kopaszokat; csakhogy a rendőrök állítása szerint viszont igen. Ami biztos, hogy ő adta ki a birtokvédelmi határozatot, ami alapján a Ligetvédők és a fák "ki", a kopaszok "be".

Állítása szerint a birtokvédelemnek minden törvényes feltétele fennált.

Csakhogy amikor rákérdeztem, hogy látta-e az elektronikus építési naplót, amely az egyik ilyen feltétel, hirtelen nem volt már hajlandó folytatni a beszélgetést, azt mondta, forduljunk hozzá hivatalos adatigényléssel...