Bemutatkozás

          Szociológusként hosszú évekig kutattam az iskolai egyenlőtlenségeket s az önkormányzati oktatáspolitikát egy olyan pesti kerületben, ahol főleg lakótelepek, iparterületek, de kertváros is van. A Magyar Tudományos Akadémia Szociológiai Kutatóintézetének munkatársa vagyok, korábban az ELTE-n tanítottam, az utóbbi négy évben a Károli Gáspár Református Egyetemen, mint egyetemi adjunktus.

Számos szakcikkem, s – társszerzőként – három könyvem jelent meg. Ezek összesen több száz budapesti és vidéki interjún alapulnak: szülőkkel, óvónőkkel, tanítókkal, tanárokkal, gyógypedagógusokkal, iskolapszichológusokkal, önkormányzati tisztviselőkkel és iskolás gyerekekkel. Ezek alapján nemcsak az oktatási rendszer, de az ország bajairól is képet alkothattam.

Néhány évig külföldön, Francia- és Németországban tanultam, éltem, ott vált világossá előttem, hogy nálunk is lehetne más, tisztább, a politika. És lehetne más, tisztább, a budapesti levegő is. Van egy majdnem-négyéves kisfiam – neki sem mindegy.

Eddig felhalmozott hazai és nemzetközi tapasztalataimat szeretném most Ferencváros és Pesterzsébet szolgálatába állítani, támaszkodva az itt élők és a helyi civilszervezetek tudására. Az LMP alapértékei a szociális igazságosság, a közügyekben való demokratikus részvétel és az egészségesebb környezetet ígérő fenntarthatóság. Az LMP korrupció-ellenes programja és a Zöld Fordulat kijelölik a megfelelő irányt. A lakótelepek, a rozsdaövezet és a Duna-part rehabilitációja különösen sürgető. A választókerület számos pontján parkosításra, több játszótérre, másutt forgalomcsillapításra, zajvédelemre, kerékpárutakra, sűrűbb és megbízhatóbb villamoshálózatra volna szükség. Panel-felújítási programra – a rendelkezésre álló hatalmas EU-forrásokhoz képest – eddig csak euro-morzsák jutottak, pedig ezek helyben teremtenek munkalehetőséget, elsősorban segéd- és szakmunkások számára, jelentősen csökkentve minden lakó energiaszámláját, javítva a főváros levegőminőségét.

Vegyenek részt Önök is a szociális igazságosság és az egészséges környezet megteremtésében!

 

     

Ajánlószelvényeiket, kérem, az Ecseri úti metróállomásnál, a ruhaboltban (a 181-es busz megállójával szemben), a Baross u. 48-52. szám alatti virágüzletben Pesterzsébeten, vagy – előzetes telefonos egyeztetés alapján – Mészáros Dóránál személyesen adják le (06-20-562-7837)! Köszönöm bizalmukat!