Kocsis Máté, a Főkert és a WC-k

Megpróbálja még egyszer, hátha mégis bejön az idegenellenes uszítás, ami eddig csúfos bukás. A Fidesz támogatottsága stagnál, hiába a tudatos félelemkeltés, a „majd-én-megvédelek-szegény-fenyegetett-nemzetem”-szöveg, a bűnbakképzés. Az egész, tankönyv-ízű, undorító terelőkampány. Amivel a gyerekeket sem kímélik.  Hiába!

A nép pontosan tudja ma is, hogy a Fidesz lop.

A nép pontosan tapasztalja ma is, hogy a megszorítások miatt romokban az egészségügy, emberek tucatjai halnak meg naponta, mert nem kezelik őket időben. Tudja a nyugdíjpénztárakat, Paksot, a kivándorlást... Mindent!

Szóval a nép nem dől be, kár erőlködni. Segíteni magán nem tud ezzel a gyűlöletkampánnyal a Fidesz és kommunikációs igazgatója, Kocsis Máté, de ártani még árthat. A menekülteknek és a magyaroknak egyaránt.

Abba kéne hagyni!

A józsefvárosi polgármester ehelyett rátett még egy lapáttal, bezáratta a játszóteret, ahol a Főkert által kihelyezett nyilvános illemhely volt, és így uszít:

A nemrég felújított II. János Pál pápa terünket teljesen tönkre tették a népvándorlók. Sátrakat építenek, tüzet raknak a parkban, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak. Ennyi emberi ürülék pedig még soha nem volt közterületen…”

A kommentek között az a Kalmár Szilárd válaszolt neki, pontról pontra leleplezve minden hazugságot, aki hetek óta segít a menekülteknek a kerületben:

„Kedves Máté, miért hazudik? Szó sincs sátrakról. A Keletiből elzavartak például ma több száz embert, ők jöttek át a térre, ahol az ön emberei azonnal le is zárták azt a helyet, ahol a főkert által kihelyezett wck voltak. Annak ellenére, hogy önök mindent elkövettek azért, hogy a legyen kosz és rendetlenség, nem lett semmi. Sőt, önkéntesekkel közösen a menekültekkel, rendet raktak. Miért sajnálják az árnyékot, a WCt ezektől az emberektől? Mi lett volna, ha 56ban Ausztria így fogadja a Józsefvárosi forradalmárokat? Miért lehetetlen emberként viszonyulni emberekhez? Maga csak Habony úr hülyeségeit tudja megetetni a kerülettel?

Egyik aktivistánk, volt egyéni jelöltünk, Erdélyi Gábor is válaszolt, ugyanott:

Ez szemenszedett mocskos hazugság! A Baross tér sarkán lakom (már több, mint 73 éve), de én még randalírozó, kéregető, mást meglopó, de még részeg embert sem láttam köztük! Ellentétben a parlamenttel…

Nem folytatom, a Kettős Mérce is megírta már.

Én személyesen is beleütköztem a Hatalom Emelte Falba. Július 29-én elmentem a Főkerthez – elvileg az ő kezelésükben van a Köztársaság /Pápa tér –, de elküldtek, mondván írjak levelet… Megtettem. Túl udvarias voltam?!

"Tisztelt Főkert!

A menekülteket segítő civilek kérésnek eleget téve igyekszem hozzájárulni, hogy emberi körülményeket teremtsünk számukra.

 A mai napon (2015. július 29.) ezért kerestem fel az ügyfélszolgálatot, és most ezúton foglalom össze kér(d)éseimet írásban is:

1) A Köztársaság (II. János Pál pápa) téren van két mobilvécé. Időjárástól és egyéb tényezőktől függően a téren időnként olyan sokan vannak, hogy ennyi nagyon kevés.

1a) Volna-e lehetőség további WC-k kihelyezésére?

1b) Mennyi időnként ürítik, és mennyi időnként tisztítják a WC-ket? Volna-e lehetőség arra, hogy ezt gyakrabban tegyék? (a WC-k csurig vannak és elhanyagoltnak tűnnek)

1c) Volna-e lehetőség a jelenlegi és/vagy a további WC-k játszótéren kívüli elhelyezésére (mivel a játszóteret sötétedéskor zárják)?

2) A menekültek és segítőik szeretnék a keletkező hulladékot összegyűjteni, amihez – legalábbis ezt a tájékoztatást kapták – speciális zsákok kellenek, olyanok, amiket a Főkert elszállít. Hogyan kaphatnán(na)k ilyen szemeteszsákokat?

3) Tudnak-e a fenti kérdésekben a Baross téren (annak a Főkert által kezelt részén) is segíteni?

 Válaszukat előre is nagyon köszönöm, üdvözlettel,

Dr. Erőss Gábor

VIII. kerületi önkormányzati képviselő

…Nem csak levelezünk. Ott vagyunk a terepen is. Kocsis ezért támadja pártként külön a PM-et is. Szücs Balázs barátom, „civilben” református lelkész, VII. kerületi PM-es önkormányzati képviselő kihelyezett 2 mobilvécét a Keletihez, a Karácsony Gergely PM-társelnök vezette zuglói önkormányzat raktárt biztosít a menekültek segítőinek, Szabó Tímea, a másik társelnökünk feljelentést tett a menekültek vagonba zárásának ügyében…

Fel sem bírják fogni a fideszes urak, hogy vannak még, akiknek fontos a szolidaritás, akik nem "állati ösztöneiket" követik. A Pápát is hiába idézzük nekik.

…De mindeközben azt sem felejtjük el, hogy lopnak! Emlékeztetünknap mint nap!

Hiába erőlködnek.

img_9694_1.JPG

(menekült gyerekek játszanak a Kelti pályaudvarnál, néhány nappal ezelőtt - saját felvétel)