Józsefvárosi fejlemények

Utóirat: bár a szavazás még hátravan, váratlan fordulat történt: a Fidesz eredeti javaslatát módosítva, a bizottságok létszámát megemelve biztosítja az Együtt-PM számára is az 1-1 belső, ill. külső bizottsági helyet (az MSZP is kapott plusz-helyet). Így, és csak így érvényesül az a normatív szempont, hogy minden képviselő egyenlő.
Akkor talán tudunk dolgozni!... Váratlan jó hír. Ilyen is van.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

A józsefvárosi képviselő-testületbe 5 ellenzéki képviselő 5 különböző párt képviseletében került be. Józsefvárosi polgármesterjelöltként 3. helyezést értem el (a DK-s, LMP-s, Jobbikos jelölt előtt végezve), s végig keményen ostoroztam Kocsis Máté szegényellenes, embertelen, alaptörvény-sértő és a helyiek életminőségét rontó politikáját.

A bizottsági helyekről folytatott konzultációkra ezek után nem hívtak meg, de a kiszivárgott munkaváltozat szerint az Együtt-PM egyetlen bizottsági helyet sem kapott volna.

A többség végül az eredeti javaslattól nagyvonalúan eltérve biztosítja a pártok normatív elbírálását a bizottsági helyeket illetően, az ellenzéki 5 képviselő 1-1 belsős és külsős helyet kap. (Illetve az MSZP még +1 belsős helyet)

Az Együtt-PM Szövetségnek volt a legrészletesebb választási programja helyben, amely egy szabad, igazságos, európai, zöld és élhető Józsefvárosról szólt, én ezt szeretném képviselni.

Remélem lesz rá lehetőség. A mai testületi ülés után egy kicsit optimistább vagyok. (Vagyis leszek :-))

hajlektalan3.jpg

(A kép a Kocsis Máté hajléktalanpolitikája elleni tiltakozó akción készült)