Bayer Zsolt, Szűcs Lajos, az uszítás, a cenzúra és az Azori-szigetek

Amikor tegnap este értesültem róla, hogy az Azori-botrányról elhíresült Szűcs Lajos, fideszes képviselőjelölt (Pest megye 7-es választókörzet) Bayer Zsoltot látja vendégül a kampányban Vecsésen, feltettem neki néhány udvarias kérdést a politikusi Facebook-oldalán. Nem szidtam, nem anyáztam, nem fasisztáztam, csak kérdeztem.

A "Tisztelt Szűcs Lajos", ill. a "Kedves Szűcs Lajos" megszólítással indítva megkérdeztem tőle, hogy ő egyetért-e Bayer azon kijelentéseivel, amik miatt a Kúria jogerősen is kimondta: "okszerűen következtethetünk" rá, hogy Bayer egy (?!) cikkében uszított. Vagy egyetért-e Bayer másik cikkével, amely miatt még az Fidesz-alkotta médiaalkotmány alapján eljáró állami hatóság, a NMHH is a "gyűlöletkeltés és kirekesztés tilalmára vonatkozó paragrafusának vélhető megsértése miatt indított vizsgálatot Bayer Zsoltnak a Magyar Hírlapban, Ki ne legyen? címmel megjelent írásával kapcsolatban." Illetve hogy mit szól ahhoz, hogy utóbbi miatt még Navracsiscs Tibor miniszter is kijelentette, hogy Bayernak nincs helye a Fideszben.

De válasz helyett cenzúrázták az oldalt, kitörölték a kérdéseimet. Bár mégis maradt nyomuk: az oldalon most is olvasható egy komment (lásd: a képen), ami azokra reagál.

szűcs-cenzúra.jpg

(Forrás: Szűcs Lajos Facebook-oldala)

Persze bármit kitörölhetnek, de a kínzó kérdések akkor is megmaradnak: ha Szűcs Lajos a szélsőjobboldal jelöltje, akkor méltó-e arra, hogy a vecsési, gyáli, gyömrői polgárokat képviselje az Országgyűlésben?

Mint arról maga a képviselőjelölt számol be a Facebookon, Szűcs és Bayer "Sok nevetéssel, érdekes történetekkel" szórakoztatta magát és a publikumot ma este. Biztos jól szórakoztak, amikor szóba került, hogy "Hiába nem volt több Pest megyei iskolában fűtés, mert a megyei önkormányzat nem tudja fizetni a számlát, Szűcs Lajos fideszes közgyűlési elnök mégis elutazott a kellemes klímájú szigetcsoportra". Mármint az Azori-szigetekre, sok más fideszes megyei elnökkel, és kísérővel, közpénzből.

szűcs-bayer.jpg

(Forrás: Szűcs Lajos Facebook-oldala)

Egyébként az ötpárti kormányváltó összefogás jelöltje ebben a választókörzetben párttársam, a PM-es Szabó Rebeka, aki Bayer Zsolttal kapcsolatos felháborodását szintén egy blogbejegyzésben írta meg: http://szaborebeka.blog.hu/2014/03/12/embert_baratjarol_szucs_lajost_bayer_zsoltrol