Akiknek nem Kubatov-lista e táj. PM-es kopogtatás Vecsésen

A fideszes aktivisták tudvalevően a Kubatov-lista alapján járják az országot: Orbán elkötelezett híveihez kopogtatnak be újra meg újra. Így nem csoda, hogy mindenütt lelkes magyarokkal találkoznak, akik támogatják, hogy tanodák vagy orvosok helyett a felcsúti Orbán-stadionra költsük a pénzt. És akik tudják, hogy Eurázsia immár nem ellenségünk (soha nem is volt az!), hanem szövetségesünk.

Az ellenzéki aktivisták máshogy csinálják. Mi mindenkihez becsöngetünk. Ezt tettük szombaton is, Szabó Rebeka, a PM/Együtt-PM/Összefogás jelöltjének hétfői fórumára invitálva a vecsésieket. Így találkoztunk, beszéltünk (ha röviden is), mindenféle emberrel: aki velünk tart, aki inkább nem, aki nem nyilatkozik, aki bizonytalan. Nem írtuk fel, melyik utca hány szám alatt ki mennyire szereti a Fideszt/ az Összefogást, annál sokkal fontosabb dolgot tettünk: megmutattuk mindenkinek, hogy itt vagyunk, és meghallgattuk a választók véleményét, panaszait, valamint ismertettük programunkat, megoldásainkat.

Igen, van sok kormánypárti: „mindig is fideszes voltam” – mondta egyikük. Ő ezek szerint követte Orbán útját az egyházellenességtől az egyház-pártiságig, az orosz-ellenességtől az orosz-pártiságig, a neoliberalizmustól a Közgép-monopol-kapitalizmusig. De a fideszesek voltak kisebbségben. Nekem elhihetik! :-)

Igen népes a bizonytalanok tábora: azon belül is a legnépesebb a „minden politikus gazember”-tábor. Szerencsére egy PM-es jelölttel könnyű dolgunk van, főleg, hogy vele szemben egy Azori-szigeteken dőzsölő narancs-káder indul a mandátumért: „Hiába nem volt több Pest megyei iskolában fűtés, mert a megyei önkormányzat nem tudja fizetni a számlát, Szűcs Lajos fideszes közgyűlési elnök mégis elutazott a kellemes klímájú szigetcsoportra, ahol ilyenkor is 15-20 fok a hőmérséklet. Sőt információink szerint Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnökeként ő szervezte az utat kollégáinak.” Szűcs Lajosnak egyhamar azt sem felejtik el a helyiek, hogy korábban miatta is állt le a megyében a közétkeztetés, és hogy nemrég „atomtámadást” indított Vecsés, Gyál, Üllő, Pécel, Ecser, Maglód, Gyömrő, és Felsőpakony ellen (is).

Napos délelőtti-délutáni sétánkon volt még: egy építkező helybéli, akivel az adóhivatal sokat packázott (igen, az az APEH/NAV, amely ezermilliárdokkal adósunk), boltos, aki hiába pályázott trafikra (na vajon, kik nyertek?), és nyugdíjas, aki csak annyit mondott a Fideszre, hogy: „fúj!”, no és: a külföldre költözöttek hűlt helye.

vecsési-kampányebéd.jpg(A szombati aktivista-ebéd Vecsésen. Volt káposzta is)

Nagyot fog csodálkozni a Fidesz április 6-án, amikor – ahogyan 2002-ben is tette – rácáfol az ellenzék a közvélemény-kutatásokra. Csak mi nem fogunk csodálkozni, mert mi mindenkivel szóba állunk. A név kötelez.