Kétharmad a Fidesz-Közgép-Roszatom koalíció ellen

Rebecca Harms évtizedek óta küzd az atomlobbi ellen. Jelenleg (Daniel Cohn-Bendit-tel párban) ő az Európai Parlament zöldfrakciójának vezetője. Nemrég járt Pakson, de nem kapott választ a kérdéseire. Most megdöbbenéssel értesült róla, hogy Orbán Viktor titokban Moszkvába készül, hogy ott aláírja a szovjet elvtár ...oroszokkal a paksi bővítésről szóló szerződést, amire nincsen felhatalmazása!

Mellesleg, aki tájékozódik, az tudja, hogy Magyarországon jelenleg nem áramhiány, hanem kapacitástöbblet van, és hogy pillanatnyilag a nukleáris energia az egyetlen olyan forrás, melynek fajlagos költségei folyamatosan nőnek (részben a fukusimai balesettel kapcsolatos szabályozási változások, részben a növekvő biztonsági elvárások miatt), miközben a fosszilis erőműveknél stagnál, a megújulók esetében látványosan csökken a költségszint.

...Ha a Közgép és Lázár János trafikminiszter közbe nem lép.

primary_rebecca_blog (1280x1109) (1024x887).jpg

(Rebecca Harms-szal 2014. január 11-én, Berlinben)

A paksi bővítés fölösleges, drága és veszélyes -- akit érdekelnek a részletek, az 50 oldalon elolvashatja, miért! A szálak persze megint a Közgéphez (is) vezetnek!

Ska Keller a fiatal európai zöldek kelet-német születésű jelöltje... Barroso posztjára. Nem is érti, hogy lehet egy ilyen horderejű döntést titokban meghozni egy "demokratikus" államban. Ő is tiltakozik! Európában ugyanis mindenki tudja, hogy az atomenergiának van alternatívája: az energiahatékonyság és a megújuló energiák. Magyarországon a munkahelyteremtő zöldiparra (a szélkeréktől az épületszigetelésig) óriási fejlődés vár... ha csak nem zárják el az útját egy irtózatosan költséges atomerőművel: "Paks 2 pénzszivattyúként nyel el mindent, amiből egy ambiciózus megújulós és energiahatékonysági programot lehetne támogatni."

primary_Ska_blog (942x1280).jpg

(Ska Kellerrel 2014. január 11-én, Berlinben)

...Aki a blogot olvasva labancozni kezdene egyből, annak jelzem, hogy egy közvélemény-kutatás szerint hazánkban "Rendkívül nagy, kétharmados mértékű az orosz részvétellel történő atomerőmű-bővítés elutasítottsága". Orbán elveszítette kétharmados többségét! Sőt: a kétharmad ellene van.

Az emberek okosabbak, mint a Fidesz: tudják, hogy egy 3-6 ezer milliárdos projektet nem úsznának meg brutális rezsiemelés nélkül!

...Április 6-án erről is döntünk!