Orbán Viktor aláírta az LMP népszavazási kérdéseit

...Mert eszébe jutott, hogy a Horn-kormány idején ők is támogatták a tankötelezettség korhatárának 18-évre emelését; és 1998-2002-ben, immár kormányon: szintén.

...Mert ő is a népszavazások híve, az volt 2008-ban is. Jó debattőr, szereti és élvezi a vitát, a kampányt. Már alig várja!

...Mert megtudta, hogy 3 hónap alatt nem lehet munkát találni.

...Mert rájött, hogy mégsem a képzetlen, kiszolgáltatott munkaerőre akarja alapozni az ország jövőjét, nem akarja a perifériára lökni saját hazáját.

...Mert elolvasta végre a cikkemet, melyben cáfolom, hogy a példaként emlegetett német munkaerő-piaci reform a Fidesz által meghozott intézkedéseket foglalta magában.

...Mert fülébe jutott, hogy ma nekem egy magát Fidesz-szavazónak mondó néni megsúgta a Blaha Lujza téri aluljáróban: igazunk van, egyetért a kérdéseinkkel, az unokája jövőjét félti.

...Mert olvasta a másik cikkemet is, melyben emlékeztettem, hogy rendszerváltóként még ő is szociális piacgazdaságot akart: szociális védőhálót, méltóságot a munkavállalóknak, fejlett közszolgáltatásokat.

...Mert szólt neki a felesége, hogy ő sem örülne, ha az új Munkatörvénykönyve miatt nem tudna együtt nyaralni-telelni a család.

...Mert szereti meglepni a politológusokat és saját híveit egyaránt.

...Mert elszégyellte magát.