106! ...Mi 106?

Mint akadémiai kutatónak kötelességem publikálni - minél többet, minél jobbakat.

106: ennyi publikációmat töltöttem fel eddig a Magyar Tudományos Művek Tárába. A blogbejegyzés apropója, hogy átléptem a bűvös 100-as határt. De van még, amit nem töltöttem fel. S olyan is, amit nem hagytak jóvá; bármilyen abszurd is, ismeretlen "adminisztrátorok" jóváhagyása kell ugyanis a legtöbb külföldi publikációhoz, mert a szoftver alig-alig ismeri a külföldi kiadókat, szaklapokat - s amit nem ismer, arról feltételezi, hogy talán nincs is.

...Az elmúlt 10 évben ez így is átlag évi 10 publikáció, kb. -- ezek nagy része előadás, de van minden: magyar könyv, (tényleg) rangos német tudományos folyóiratban megjelent tanulmány, amerikai könyvfejezet és francia lexikon-szócikk. Nem mindegyikre vagyok büszke, de a többségükre igen!

Az idézeteket is gyűjteni kell, azok is gyűlnek, bár gyűlhetnének gyorsabban is. Olvassatok, idézzetek! Olvassanak, idézzenek!

Hogy ennek az egésznek mi értelme, arról laikusok itt olvashatnak. A többiek ezt már tudják. S nem érnek rá olvasni. Mert írnak. De nem szakcikket ám! Hanem publikációs listát!...