Nyílt levél Gyurcsány Ferencnek és Simicska Lajosnak

Orbán Viktortól sajnos még mindig nem kaptam választ. Elfoglalt. Többek között a munka törvénykönyvén dolgozik, hogy az egészségügyben dolgozók fizetése alacsonyabb lehessen. (Erre szavaztak az emberek, a Nép sokallja a nővérek fizetését.) De Orbán Viktor barátjának, Simicska Lajosnak és Gyurcsány Ferencnek, a volt miniszterelnöknek talán több ideje van...

_____

Tisztelt Gyurcsány Ferenc és Simicska Lajos!

Az atlatszo.hu portálon megjelent információk szerint milliárdokat fizet ki az állami Szerencsejáték Zrt. közbeszerzés nélkül egy olyan cégnek, amely felerészben Simicska úr tulajdonában van.

A Hung-Ister Zrt. felügyelőbizottságában korábban szerepelt Nyúl Sándor, a Trigránit csoport vezérigazgatója, Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet tulajdonos-főszerkesztője, és Vida Ildikó az APEH (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) jelenlegi elnöke is. A 2010-es kormányváltás óta a Simicska-cég felügyelőbizottsági tagja Dávid Gyula ügyvéd, az MSZP pártalapítványának, a Táncsics Alapítványnak a felügyelőbizottsági tagja is. Az Alapítvány kuratóriumának elnöke Gyurcsány úr, a felügyelőbizottságnak tagja Puch László is.

Öt kérdésem van Önökhöz:

1) Amikor Gyurcsány úr és a Demokratikus platform arról számolt be, hogy a Fidesz és az MSZP informális pártpénztárnokai együttműködnek, akkor a Szerencsejáték Zrt. ügyére utalt? Ha nem, akkor mire? Ha igen, tervezi-e, hogy nyilvánosságra hozza a rendelkezésére álló további információkat Dávid Gyula, a Hung-Ister fb-tagja és Puch László az MSZP informális pártpénztárnoka ügyében, akik mindketten a Táncsics Alapítvány fb-tagjai is egyben?

2) Simicska úr helyénvalónak tartja-e, hogy az állami monopólium, a Szerencsejáték Zrt. olyan cégnek fizet közpénz-milliárdokat, amely felerészben offshore tulajdonban van? Ha nem, tervezi-e, hogy kezdeményezi a cég tulajdonosi struktúrájának átalakítását, hogy a Hung-Ister teljes egészében itthon adózzon?

3) Simicska úr vállalja-e, hogy amennyiben kiderül, hogy a percenkénti (!) 561 ezer forintos (!) ár jelentősen meghaladja a piaci árat, önként hozzájárul a szerződés módosításához, és az eddigi különbözetet közcélra felajánlja?

4) Tervezik-e, hogy lemondásra szólítják fel Vida Ildikót a Hung-Ister korábbi fb-tagját az APEH vezetéséről?

5) Támogatják-e az LMP javaslatát, hogy a Szerencsejáték Zrt-re is vonatkozzanak a közbeszerzési szabályok?

Válaszukat előre is köszönöm, üdvözlettel,

Erőss Gábor