cigányok ("3 M")

Most, hogy 8 év szoclib kormányzás után a Fidesz-kormány végképp nyomorba és/vagy munkanélküliségbe taszítja a szegényeket (lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/11245/a-kormany-szocialis-katasztrofat-okoz-szabolcsban-2/), de a kiskeresetűeket, a közalkalmazottakat és az alsó középosztályt is (lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/11137/az-orban-csomagrol-hitegetes-megszoritasok-munkaero-piaci-katasztrofa/), és ezzel óhatatlanul tovább gerjeszti a társadalmi feszültségeket, érdemes egy pillanatra megállni, és végiggondolni, hova is vezet ez!

Egy biztos, a Jobbik mindent megtesz, hogy robbanáshoz vezessen. Ők a cigányellenességből, az elszegényedő vidéki lakosság és a romák közötti feszültség gerjesztéséből akarnak politikai tőkét kovácsolni. Ez ellen ma az LMP 4 parlamenti képviselője a helyszínen -- Gyöngyöspatán -- tiltakozott, de nem csak tiltakozott: beszélt az érintettekkel, és javaslatokkal is előállt (lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/11353/az-lmp-gyongyospatan-%E2%80%93-eleg-volt-a-hecckampanybol/).

Aki kíváncsi a részletes romaprogramunkra, mely "színvak" alapon, a roma és nem roma szegények felemeléséről, a konfliktusok békés megoldásáról szól, az kérem olvassa el ezt: lehetmas.hu/upload/57/57/201004/LMP_romaprogram.pdf A lényege: "3 M": munka (/zöld/ munkahelyteremtés), mediátorok (helyi konfliktusok kezelése a közösségek bevonásával), mentorok (korai fejlesztés, a közoktatás átalakítása: a lemaradók megsegítése).