pollen és ÁSz

Annyi mindenről akartam írni, de valahogy kevés a nap 24 órája! Napok óta semmi bejegyzés, ez nem szokásom.

...Nem cél, hogy a "zöld hírek" domináljanak, de mivel a környezet-egészségügy nem csak "zöld", és a családunkban is van allergiás-asztmás (mint talán a legtöbb nagyvárosi családban), ezért hadd idézzem ismét a Levegő Munkacsoportot:

"...Pollenek mindig is voltak a levegőben! Most mégis sokkal több ember válik allergiássá, asztmássá, mint korábban, és számuk rohamosan nő. Az emberi tevékenységből (közlekedés, ipar, energiatermelés stb.) rendkívül sok olyan anyag kerül a levegőbe, amelyek korábban vagy egyáltalán nem voltak jelen, vagy csak a jelenleginél jóval kisebb mennyiségben. Ezek a szennyező anyagok rátapadnak az egyébként ártalmatlan pollenek felületére, így azok tulajdonságai módosulnak és immunrendszerünket megzavarva allergiás tüneteket alakítanak ki szervezetünkben. Hiba lenne azt gondolnunk, hogy az allergiát okozó növények kiirtásával a probléma megoldódik. Ezt a folyamatot csak a légszennyezés és különösen a gépjármű-közlekedésből származó káros anyagok nagymértékű csökkentésével lehet visszafordítani. ..."

folytatása: itt: levego.hu/hirek/2010/06/tamad_a_termeszet

...Ja és akit még nem győztem meg, hogy a radikális hang is indokolt lehet a Fidesz-KDNP-kormány kritikájában, azt talán ez a hír nem hagyja hidegen: www.stop.hu/articles/article.php