Orbán "Őszödi" beszéde (hazug, antidemokratikus, neoliberális és sundám-bundám Fidesz)

a mai nap két fontos eseménye (itthon, mert persze azért nem csak Magyarország van a világon) a helyi demokráciát és pluralizmust, a kis pártok és a civilek lehetőségeit súlyosan szűkítő önkormányzati választási törvény-módosítás, és az Orbán-csomag, melynek két emblematikus intézkedése az egykulcsos SZJA bevezetése és a minimálbér megadóztatása. Az Orbán-csomagot a címben a jobb közérthetőség kedvéért neoliberálisnak neveztem, de politikatudományilag pontosabb, ha neokonzervatívnak nevezzük. Érdemes elolvasni erről Scheiring Gábort, minden lényeges gazdaság- és társadalompolitikai összefüggést felvázol: scheiringgabor.blog.hu/2010/06/08/orban_neokonzervativ_fordulata#more2066353

Ez Orbán "Őszödi beszéde" volt! Most ismerte el, hogy a kampányban (és előtte) hazudtak! Csak éppen nem használta ezt a kifejezést. És nem szentségelt, mert a nyilvánosságnak beszélt. De ez a lényeg!

Ma a Fidesz kimutatta a foga fehérjét: a demokráciát szűkítő választási reform elfogadása lehetmas.hu/hirek/1852/sarga-lap-a-kormanynak, és a bérből-fizetésből élő kisemberek adójának növelése, plusz a gazdagok adójának csökkentése mind mai hír. "Ajándék ez a nap!"

...s ha ehhez még hozzá vesszük a múlt heti hírt: az állami vagyonnal való gazdálkodás átláthatóságának csökkentését (beszéljünk magyarul: a felelőtlen gazdálkodás és a korrupció törvényi feltételeinek megtermtését: lehetmas.blog.hu/2010/05/21/vagyongazdalkodas_fidesz_modra), akkor teljes a kép!