Magánlevél

Kedves Olvasó! Ma idemásolom az iwiwen barátaimnak, ismerőseimnek küldött levelemet, majdnem szó szerint. Mert nincsenek benne titkok, viszont benne van, összesűrítve, az elmúlt pár hét minden tapasztalata. Meg remények. És kérések.

Kedves Barátom, Ismerősöm!
Ezt a levelet nem akartam megírni. Körlevél? Utálom! Most mégis a segítséged szeretném kérni – a magam és az LMP nevében. Ne haragudj, hogy politikai témában zaklatlak. Az az igazság, hogy elkezdtem hinni benne: lehet más a politika. Pár hétre (április 11-ig) felfüggesztettem a jól bevált cinizmust. Ha Nyugat-Európában lennénk, egyszerű volna helyzet, azt mondanám: az LMP egy baloldali zöld párt. Itt minden szóhoz külön lábjegyzetet kellene fűzni. De most nem teszem.
Inkább jövök a farbával. Képviselőjelölt leszek, HA a 750 kopogtatócédula összegyűlik. Méghozzá a bp-i 13. sz. evk-ban, ami Külső-Ferencvárosból (József Attila-lakótelep, Aszódi utca, Dzsumbuj), és Pesterzsébet északi feléből áll (Kossuth – Jókai – Nagysándor József utca a határ). Ha bárkit ismertek, aki ott lakik, és (1) odaadná a kopogtatócéduláját (nem a szavazatát! Csak egy 1/750-ednyi esélyt, hogy indulhassak), netán (2) néhány szabad óráját (standolni, ill. kopogtatni), kérem: szóljatok! ...Mindez amúgy: hihetetlenül izgalmas „szociológiai” terepgyakorlat.
Ha bárhol máshol laksz, fontold meg akkor is! Itt a jelöltek http://lehetmas.hu/jeloltek és itt a gyűjtőpontok listája: http://lehetmas.hu/176/gyujtohelyek
Egyébként azért is szántam rá magam, hogy írok, mert a lakóparkoktól a lakótelepeken át a Dzsumbujig nagyon sok emberrel beszéltem az elmúlt napokban, és a legtöbb már (a) odaadta valakinek (akinek egyébként nem hisz), (b) eladta pénzért (ami illegális), (c) kidobta a kukába (mert utálja a politikát és még nem hallott az LMP-ről), (d) épp nem volt otthon (s mi nagyon kevesen vagyunk, nem jutunk el mindenkihez, pláne nem kétszer-háromszor).
Íme a kampány-blogom: http://drerossgabor.blog.hu/  A twitterem: http://twitter.com/LMP_IXesXXker és a fészbúkos „rajongói oldalam” http://www.facebook.com/pages/Dr-Eross-Gabor-LMP-Budapest-13-ev k-jelolt-IX-es-XX-kerulet/330400125990  Általános infó: http://www.lehetmas.hu
Beszélj barátaiddal-ismerőseiddel, családtagjaiddal, kérlek! Biztos van köztük, aki az én körzetemben lakik. De főleg: aki várva várja egy LMP-szerű mozgalom színre lépését, csak még nem ismer minket, vagy egyszerűen nem hisz benne, hogy sikerülhet. Pedig ha a listák meglesznek, az 5% is meglesz. Még több is. Minden ajánlószelvény: egy esély! De hangsúlyozom: a támogatásod nem jelenti azt, hogy ránk kell szavaznod, és nem jár semmilyen kötelezettséggel. Csak annyit, hogy segítesz nekem/nekünk felkerülni a szavazólapra.
Kiadásainkat és bevételeinket megnézheted a http://www.lehetmas.hu/kampanyszamla. Más pártok honlapján ilyet hiába keresnél! Nincs. Ez az egyik kézzelfogható bizonyíték, hogy: „lehet más…”.
Köszönöm, hogy elolvastad, s remélem: segítesz!
Barátsággal üdvözöl: Gábor
(e-mail címem: eross.gabor@lehetmas.hu)
___________________________________________

Február 14-én este, Lehet más a város!, Lehet más a politika plakátokat ragasztottunk a József Attila-lakótelepen.